ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Levinthos retreat center βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα του νομού Ηρακλείου Κρήτης μόλις 200 μέτρα από το μικρό παραθαλάσσιο χωριό του Λέντα. Ο Λέντας απέχει 75 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου (1 ώρα και 10 λεπτά οδικώς). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής διασχίζετε πολλά παραδοσιακά χωριά της ενδοχώρας της Κρήτης, την πεδιάδα της Μεσσαράς και την εντυπωσιακή βραχώδη οροσειρά των Αστερουσίων.

Η περιοχή ενδείκνυται για μια ξέγνοιαστη διαμονή μακριά από την έντονη ζωή της πόλης συνδυάζοντας την ξεκούραση με τις φυσικές δραστηριότητες όπως κολύμπι στα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά του Λιβυκού Πελάγους και περπάτημα μέσα στην φύση.

Το μέρος έχει διατηρήσει τη φυσική ομορφιά του χάρη στο πλούσιο σε αρχαία υπέδαφος. Το κλίμα του Λέντα, ήπια ζεστό και ξηρό, επιτρέπει στους επισκέπτες να κολυμπούν τον περισσότερο καιρό του χρόνου. Ο κόλπος είναι καλά προστατευμένος από τον αέρα και τα νερά του είναι πάντοτε διαυγή.

Υπάρχουν επίσης πολλές όμορφες παραλίες τόσο στη δυτική πλευρά όπως η «Όστρια» όσο και στην ανατολική πλευρά όπως ο «Δισκός», που απλώνεται στην αντίθετη πλευρά του βράχου του «Λονταριού». Οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να φτάσουν τόσο στην Όστρια όσο και στον Δισκό με τα πόδια αφού η απόσταση τους από τον Λέντα είναι πολύ μικρή. Η περιοχή διαθέτει επίσης πολλές κρυμμένες παραλίες όπως η Λούτρα και ο Τράφουλας, οι οποίες είναι 10 λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο. Ειδικότερα, για την παραλία του Τράφουλα, θα πρέπει να διασχίσετε ένα μικρό φαράγγι περίπου 15 λεπτά αλλά το θέαμα θα σας αποζημιώσει πλήρως αφού πρόκειται για μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης.

Εάν είστε λάτρεις της ορειβασίας μπορείτε να ανεβείτε στο «Λιοντάρι» (στη δυτική πλευρά του κόλπου) όπου θα εντυπωσιαστείτε από την εκπληκτική πανοραμική θέα του Λιβυκού Πελάγους.

Τέλος, αν προτιμάτε την οδήγηση, σε 45 λεπτά έως 1 ώρα περίπου, μπορείτε να βρεθείτε σε γνωστούς προορισμούς της Νότιας Κρήτης όπως τα Μάταλα, η Πρέβελη και η Αγία Γαλήνη ή σε αρχαιολογικούς τόπους όπως η Φαιστός και η Γόρτυνα.